93 de ani de la Marea Unire! Sărbătoare românească în toate zările

Toată suflarea românească este în sărbătoare! Acum 93 de ani, la Alba Iulia, a fost proclamată Marea Unire. Evenimentul este marcat la Bucuresti, Alba Iulia si Chişinău dar si in restul Tarii prin parade militare, actiuni culturale, concerte si depuneri de coroane de flori.

Pe 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, a adoptat rezoluţia care a consfinţit unirea românilor din Transilvania, Bucovina şi Basarabia cu Vechiul Regat. Şi tot în urmă cu 93 de ani, mii de oameni au ieşit în stradă să asiste la revenirea Familiei Regale în Capitală, la Sfârşitul Primului Război Mondial. În fruntea trupelor erau Regele Ferdiand şi Regina Maria. Mii de bucureşteni, trupele britanice şi franceze, dar şi un sobor de preoţi au întâmpinat alaiul regal. Istoricii au demonstrat că Marea Unire de la 1 decembrie 1918 rămâne a fi evenimentul cel mai reprezentativ din istoria României. Dupa Unirea Basarabiei cu Tara la 27 martie, Marea Unire de la 1918 şi oraşul Alba Iulia reprezintă simbolul unităţii tuturor românilor.
Decizia românilor din aceste provincii a fost ratificată de Regele Ferdinand şi aprobată în unanimitate de Parlament.

Sursa: Romanian Global News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>